مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

پس از ازدواج و بسته شدن عقد نكاح،‌ حقوق و تكاليفي بر عهده زوجين قرار مي‌گيرد. به عنوان مثال زوجه ملزم به تمكين از شوهر خود است و در مقابل زوج موظف است به زن نفقه بپردازد. بر اساس بند اول شروط عقدنامه نيز، چنانچه مردي از پرداخت نفقه به مدت شش ماه، به هر دليلي خودداري كند و امكان الزام او به پرداخت آن نباشد، زن مي‌تواند با مراجعه به دادگاه صالح، طلاق از شوهرش را درخواست كند. حال در اين بحث به توضيح اينكه نفقه چيست، آيا بعد از طلاق هم به زن تعلق مي‌گيرد و ضمانت اجراي عدم پرداخت آن چگونه است مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : 

نفقه بعد از طلاق

نفقه بعد طلاق

نفقه پس از طلاق

 

 

 

 

نفقه چيست ؟

يكي از حقوقي كه زوجه پس از بسته شدن عقد نكاح از آن بهره‌مند مي‌شود حق دريافت نفقه است. بر اساس ماده ۱۱۰۷ ق.م نفقه، نيازهاي معمول و متداول و همچنين متناسب و در شان زن است؛ مانند مسكن، لباس، غذا، اثاثيه منزل و هزينه‌هاي مربوط به بهداشت و درمان و همچنين هزينه مستخدمي كه به دليل عرف و عادت و يا به علت نقص و بيماري زن در خانه كار مي‌كند.

قانونگذار در ماده ۱۱۰۶ ق.م تنها به لزوم پرداخت نفقه در ازدواج دائم اشاره كرده است؛ بنابراين به عبارتي پرداخت نفقه در ازدواج موقتي الزامي نيست.

پرداخت نفقه بعد از طلاق

همانطور كه در مقدمه نيز اشاره شد، پس از ازدواج، زن و مرد حقوق و تكاليف متقابلي خواهند داشت. پرداخت نفقه نيز در مقابل تمكين زن از شوهرش است؛ بنابراين بعد از طلاق و جدا‌ شدن زوجين از يكديگر و به تبع عدم تمكين زن، زوج ديگر مسئوليتي در قبال پرداخت نفقه به زن نخواهد داشت و تنها به پرداخت نفقه فرزندان خود ملزم خواهد شد.

بر اساس ماده ۱۱۰۹ ق.م مرد در دو صورت بعد از طلاق هم ملزم به پرداخت نفقه است:

۱- زن در عده طلاق رجعيه به سر برد: اگر طلاق از نوع رجعيه باشد و همچنين به علت نشوز زن نيز صورت نگرفته باشد، پرداخت نفقه تا پايان يافتن زمان عده طلاق بر عهده مرد است.

۲- باردار بودن زن: چنانچه پس از طلاق يا فسخ نكاح، زن از همسر خود باردار باشد تا زمان وضع حمل زن، پرداخت نفقه او بر عهده مرد است.

مطابق اين ماده در زمان عده فسخ نكاح و طلاق بائن و در صورت باردار نبودن زن در اين مدت، هيچ نفقه‌اي به او تعلق نخواهد گرفت.

ضمانت اجراي عدم پرداخت نفقه بعد از طلاق

در صورت عدم پرداخت نفقه ضمانت اجراها و مجازات‌هاي زير براي مرد تعيين مي‌شود:

۱- الزام و محكوم كردن زوج به پرداخت نفقه: بر اساس ماده ۱۱۱۱ ق.م در صورت استنكاف و خودداري زوج از پرداخت نفقه، زن مي‌تواند با مراجعه به دادگاه صالح دريافت نفقه را مطالبه كند. در اين حالت دادگاه ميزان نفقه را تعيين و شوهر را به پرداخت آن ملزم مي‌كند.

۲- اجبار زوج به طلاق: چنانچه دادگاه نتواند زوج را به پرداخت نفقه محكوم كند، بر اساس ماده ۱۱۲۹ ق.م در صورتي كه مرد از پرداخت نفقه سرباز زند يا به دليل نداشتن قدرت مالي قادر به پرداخت آن نباشد، زن مي‌تواند با مراجعه به دادگاه درخواست طلاق كند و داداگاه زوج را مجبور به طلاق مي‌كند.

۳- حبس زوج: بر اساس ماده ۶۴۲ ق.م.ا چنانچه مردي با داشتن توان مالي و همچنين تمكين همسر، از پرداخت نفقه او خودداري كند، به سه ماه و يك روز تا پنج ماه حبس محكوم مي‌شود.

نفقه در طلاق توافقي

با توجه به خلعي بودن طلاق توافقي، در زمان عده نفقه‌اي به زن تعلق نمي‌گيرد؛‌ اما همه چيز به توافق طرفين بستگي دارد و ممكن است زوجين توافق كنند كه پس از طلاق نيز زن نفقه دريافت كند.

سوالات متداول

آيا بعد از طلاق هم بايد نفقه بدهم ؟

در صورتي كه طلاق از نوع رجعي باشد تا پايان عده طلاق، شما ملزم به پرداخت نفقه هستيد.

در عده طلاق بائن يا فسخ نكاح حق دريافت نفقه دارم ؟

خير، در عده فسخ نكاح و همچنين طلاق بائن نفقه‌اي به شما تعلق نمي‌گيرد.

در صورت باردار بودن از همسرم بعد از طلاق نيز حق دريافت نفقه  را دارم ؟

بله؛ تا زمان وضع حمل همسر سابق شما ملزم به پرداخت نفقه است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نفقه زن بعد از طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نفقه زن بعد از طلاق پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : نفقه بعد از طلاق

امتیاز:
بازدید: 21
برچسب:
:
[ 1399/8/15  ] [ ۲۰ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب